Burger night

 2011-10-28    18:15:25   av:Linda
Älskling fick för sig att han skulle göra veganska burgare igår kväll, och dök upp med ingredienser för att stöka till det i vårt kök. De första burgarna höll inte ihop alls, vilket händer de flesta när de börjar experimentera med vegansk mat. Med hjälp av lite knep från min sida fick vi dock senare ihop en hel del riktigt fina burgare, och med lite salladsblad, grönsaker och sås i ett gott bröd blev det riktigt gott.

Snabbmat var det dock inte på långa vägar.


- L

"The best speech you will ever hear"

 2011-10-21    14:04:48   av:Linda
Tittade på denna video igår (tack Laks för att du lade upp den), och den gav mig en hel rad av känslor. Inspiration, ilska, ledsamhet, hopplöshet... De avlöste varandra tills det kändes som en bomb skulle sprängas inom mig.

Jag har varit djurrättare och vegan i tre år, och vegetarian mer än dubbelt så länge, men ändå påverkade Garys föreläsning mig väldigt mycket. Han kan det här med att tala, utan att förfina och förändra.



Gary Yourofskys hemsida finns här.

- L

Sikatehtaat 2.0

 2011-10-18    12:39:58   av:Linda
I slutet av oktober kommer rättegången mot de som smygfilmade finska svingårdar under 2009 att hållas. Man yrkar på fängelse och över hundra tusen euro i bötesstraff. Ägarna till svingårdarna som filmats behöver inte stå till svars för de förhållanden som visades där, istället straffas de som försöker få fram sanningen till allmänheten.

"Vi handlade på detta sätt, för detta är enligt oss det enda sättet att få ärligt filmmaterial", sa en av filmarna, Karry Hedberg, i en video som publicerades 2009 (nedan).

Dörrarna till gårdarna var olåsta. Ingenting förstördes och de som tog sig in var klädda i skyddsutrustning för att minimera infektionsrisken. Grisarna som filmades levde i dåliga förhållanden, många var skadade eller sjuka.

Människor pratar om rätt till privatliv, rätt till att ha sin egendom för sig själv. Men detta har ingenting med någons privatliv att göra, det har med lidandet av dessa djur att göra, deras brist på värdigt liv. Rätten till ett värdigt liv borde stå långt över rätten till egendom och arbete, rätten till att tjäna pengar. Men det gör den tydligen inte.

Har människor ingen respekt för annat liv än sitt eget?

- L

Allt är politik

 2011-10-05    18:29:45   av:Linda
Många människor anser att de inte engagerar sig i politik, de väljer att inte bry sig, anser att det inte är intressant eller viktigt. Men att välja att inte bry sig är också en politisk ståndpunkt, enligt mig. Vi gör politiska val hela tiden, i vår vardag.

Var du köper dina kläder. Hur du uppfostrar dina barn. Vad du äter. Hur du tar dig till skolan eller jobbet eller vart du nu vill ta dig. Vad du gör på din fritid. Hur du bor. Hur du behandlar dina medmänniskor (och djur för den delen). Ja, ni förstår vart jag vill komma.

Allt är politik, oberoende om du gör dina val medvetet eller omedvetet.

- L

Transgender och tvångssterilisering

 2011-10-03    20:04:52   av:Linda
Repostar detta filmklipp, gjort av en vän till Zettermark med Z, för att jag tycker att det är både underbart och informativt.



- L

Meat is murder

 2011-10-01    17:23:10   av:Linda


- L