Rökning och barn

 2010-10-05    20:29:59   av:Linda
Något som jag stört mig många gånger när jag varit utomhus i stan är människor som är ute och går med sina barn i barnvagn och röker. Okej om man väljer att själv fortsätta röka fastän man har barn, alla är ju ansvariga för sin egen hälsa, men man borde inte göra det i närheten av dem. Barn har ingen aning om den skadliga effekt som tobaksrök har, och de kan inte välja att hålla sig borta för att undvika dem.

Varför väljer man att utsätta sina barn för något som bevisat sig ha så många skadliga konsekvenser?

- L

Nackdelarna med att dela kök med 3 för mig okända ungdomar:

 2010-10-05    14:21:46   av:Linda


1. Ingen städar efter sig
Istället städar jag efter alla, eftersom jag inte klarar av att laga mat på en grisig köksbänk. Hur hygieniskt är det egentligen? Dammsugit har nästan ingen annan gjort under det år jag bott här heller.

2. Andra slänger ens mat/tar ens saker
En del av mina öppnade förpackningar, som jag sparat till följande, eller därpå följande, dag har blivit slängda, min ena diskborste stulen och använd till vem vet vad (den hittades sedan i inte så trevligt skick), min ena kastrull blev använd utan lov och jag blev tillfälligt av med min ena tallrik.

3. Man kan inte laga mat när man vill
Vilket är logiskt, eftersom andra också vill laga mat, men ändå irriterande om man är väldigt hungrig eller har bråttom.

4. Man hålls vaken om nätterna för att människor inte förstår att de bör hålla ljudnivån nere
Har bara hänt några få gånger, men inte blir man glad när människor sitter nästan precis utanför ens dörr och skrattar och tjattrar långt efter midnatt när man ska upp sju morgonen därpå.

- L