Om engagemang

 2010-04-05    16:23:01   av:Linda



Djurrättsalliansen tipsade igår om ett blogginlägg av Alex Schulman, som handlar om djurrättsaktivism, och om hur människor av idag inte riktigt orkar bry sig om någonting.

Idag har Kitty Jutbring kommit med ett svar på inlägget ifråga, där hon påstår att människor i vår generation visst orkar bry sig, om de bara vill.

Även om jag överlag inte är särskilt intresserad av kändisbloggare, var dessa inlägg båda läs- och tänkvärda!

Jag tror att vi alla behöver reflektera över vårt eget engagemang, oberoende vad detta engagemang (eller avsaknaden av engagemang) handlar om. Mår människor av idag bra av att vara så passiva, istället för att, som tidigare generationer, brinna för förändring? Är det för att det är så lätt att inte bry sig som man bara låter allting vara? Har människor tappat hoppet?

- L

Currygryta med linser och äpple

 2010-04-03    18:58:50   av:Linda

 

Slänger upp ett recept på enkel men god vardagsmat som blir klar på mindre än en halvtimme.
En del av ingredienserna går antagligen att byta ut enligt smak, men avskräcks inte av äpplet! Man kan få till en hel del riktigt god mat med olika frukter eller annat man kanske inte vanligtvis tänker sig ska fungera i mat.


Currygryta med linser och äpple

Äpple i tärningar
Skivad tomat
Ärter
Majs
Paprika i små bitar
Röda linser
Grönsaksbuljong
Currypulver

Fräs curry en stund i olja, sätt sedan i äppelbitar, tomat, ärter, majs och paprika. Stek blandningen en stund innan du tillsätter röda linser och vatten, samt en tärning grönsaksbuljong (eller en halv beroende på mängden andra ingredienser). Koka under lock i ca 10 minuter och rör om lite då och då.
Servera gärna med hirs/ris/liknande kokat i grönsaksbuljong.

- L

I dream my days away

 2010-04-01    10:49:45   av:Linda



Jag vill ha sommar
. Eller åtminstone riktig vår med gräs som börjar bli grönt och träd som har knoppar. Och sol framför allt sol.

Jag har nya färgglada skor jag vill använda men inte genast smutsa ner med slask, jag vill kunna ha kjol och strumpbyxor utan att frysa röven av mig. Jag vill kunna bli glad på morgonen av att solen skiner utanför fönstret, och kunna ha solglasögon utan att känna mig som ett fån.

Jag vill ha villafest och bad och bastu, ingen skola att oroa sig över. Jag vill ha festivaler, musik och lera. Jag vill träffa nya intressanta människor och bli mer social.
Jag vill inte gömma mig undan slasket och regnet framför datorn och sitta med tusen skoluppgifter som borde göras men som jag inte har någon som helst lust med.

I skolan frågar människor om det alltid är såhär kallt och tråkigt i Vasa, och de flesta känner nog att de vill återvända till sydligare breddgrader. Vintern har nog varat lite för länge nu.