Valsoia vegansk pizza

 2010-03-22    20:42:47   av:Linda
Jag trodde inte det skulle vara möjligt att köpa en 100% vegetabilisk färdigpizza i Vasa på många år ännu, men tji fick jag. För några månader sedan fick jag reda på att Valsoia's veganska pizza dykt upp i Citymarkets frysdisk, och i går bestämde jag mig för att ta en lat söndag och provsmaka den.




Pizzan är toppad med krossade tomater, tomatpuré, spenat, grillad paprika och zucchini, broccoli, sparris, samt vegansk ost.

Jag vet inte riktigt vad jag hade för förväntningar på smaken, men de utlåtanden jag har hört tidigare har varit uteslutande positiva, så jag antar att jag åtminstone inte förväntade mig en total flopp. Och det var det inte heller, den var riktigt god, godare än många andra "vanliga" fryspizzor jag ätit tidigare i mitt liv. Inte alls torr, vilket man kanske kunde tro när den inte är täckt med massa ost så som vi är vana vid, och inte heller lika äckligt flottig som pizza lätt har en tendens att bli.

Priset är kanske inte det mest förmånliga, 3.99 per paket, men det är ändå helt överkomligt och faktiskt lägre än jag väntade mig, med tanke på att sådana här typer av veganska rätter är ganska sällsynta i Finland (åtminstone i Vasa), och tillverkaren dessutom är italiensk.

Klart godkänt får den absolut, den är inget jag kommer äta varje vecka (det skulle jag dock inte göra med någon pizza överhuvud taget), men någon gång ibland när jag känner för att ta en paus från matlagningen men ändå äta något gott så! Värt att testa, även för sådana som inte är veganer men gillar att variera sin mat lite.

- L