Let's decide to be the architects, the masters of our fate

 2011-03-26    20:28:10   av:Linda

 

 

- L

Tsunamin i Japan och Gud

 2011-03-16    09:41:29   av:Linda
Den naturliga tankegången för mig när det kommer till naturkatastrofer, eller negativa händelser överlag, är att det tyder på att det inte finns någon Gud. Det är det klassiska teodicéproblemet: om Gud finns, varför låter han sådana saker ske?

I och med tsunamin i Japan har jag dock fått nya intryck från personer i min omgivning, ett totalt annat sätt att se på saken. En vän till mig kommenterade det med att katastofer som denna bevisar att det finns en Gud, att livet här på jorden inte är viktigt, för det kan slås sönder i ett ögonblick.

Jag älskar att ha människor omkring mig som inte tänker och tycker som mig, det ger en chansen att fundera om, vända och vrida på saker och ting. Kanske kommer man ändå fram till samma sak som innan, men isåfall är man bara ännu mer säker. Eller så börjar man tänka på ett annat sätt och livet får en ny vändning.

- L

Två dagar i huvudstaden

 2011-03-14    11:20:21   av:Linda
Tidigt på fredag morgon satte jag mig på tåget ner till Helsingfors, och sent på lördag kväll var jag hemma igen. Spenderade två trevliga dagar i huvudstaden tillsammans med älskade Kim, träffade massor av underbara människor jag hoppas få träffa igen, plankade oavsiktiligt på tåget, och tappade bort mig bland alla affärer.

Svaret på förfrågan vi fick om att flytta ner till Helsingfors blir nog ändå nej. Jag trodde nog aldrig att jag skulle längta hem till Vasa så mycket som jag faktiskt gjorde när vi satt på tåget hem. Helsingfors är trevligt i några dagar men jag skulle nog ha svårt att vänja mig vid alla människor, tågresor hit och bussresor dit. Jag är nog och förblir lite av en lantis.


Den huvudsakliga orsaken till att vi åkte till Helsingfors: att förnya pass på den Filippinska ambassaden

 

Kim darling, min partner in crime

 

Najs reklam.

 

Jag åt mat med allt för mycket chili och drack uppemot en liter vatten.

 

Kamppi

 

Uspenski katedralen. En fundering som dök upp var vem som polerar kupolerna, eftersom de blänker så otroligt?

 

På vägen hem satt vi i husdjursvagnen. Så många djur såg vi inte till, men en del fulla människor däremot.

 

- L