Sikatehtaat 2.0

 2011-10-18    12:39:58   av:Linda
I slutet av oktober kommer rättegången mot de som smygfilmade finska svingårdar under 2009 att hållas. Man yrkar på fängelse och över hundra tusen euro i bötesstraff. Ägarna till svingårdarna som filmats behöver inte stå till svars för de förhållanden som visades där, istället straffas de som försöker få fram sanningen till allmänheten.

"Vi handlade på detta sätt, för detta är enligt oss det enda sättet att få ärligt filmmaterial", sa en av filmarna, Karry Hedberg, i en video som publicerades 2009 (nedan).

Dörrarna till gårdarna var olåsta. Ingenting förstördes och de som tog sig in var klädda i skyddsutrustning för att minimera infektionsrisken. Grisarna som filmades levde i dåliga förhållanden, många var skadade eller sjuka.

Människor pratar om rätt till privatliv, rätt till att ha sin egendom för sig själv. Men detta har ingenting med någons privatliv att göra, det har med lidandet av dessa djur att göra, deras brist på värdigt liv. Rätten till ett värdigt liv borde stå långt över rätten till egendom och arbete, rätten till att tjäna pengar. Men det gör den tydligen inte.

Har människor ingen respekt för annat liv än sitt eget?

- L

 Laks

Detta är så jävla sjukt! Tänk om någon brutit sig in i Fritzls källare och avslöjat vad som pågick - så fick den personen fängelsestraff medan Fritzl gick fri!? Blir så jävla arg...

 2011-10-21    11:35:09     URL: http://laks.webblogg.se/
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?