Priset som betalats för din pälskrage

 2010-12-27    23:57:53   av:Linda

Det gör ont i mitt hjärta.

 

 

 

- L

If you look at your reflection, is it all you want to be?

 2010-12-17    17:44:16   av:Linda


En viktigt rad i en låt som har en tendens att göra väldigt ont, men som samtidigt fick mig att tänka. Är det såhär jag vill vara, är det såhär jag vill leva mitt liv? Det är nog viktigt att ställa sig själv den frågan, för om man inte är nöjd måste man ju förändra något med sig själv eller sitt liv, oberoende hur svårt det är. För det finns ingen vits med att gå omkring och tycka illa om sig själv eller tänka att man skulle vilja leva annorlunda. Man måste göra något åt det, ta ett steg närmare det man vill bli.

Ibland behöver man hjälp, från en vän eller från någon professionell, och då måste man våga be om den. Det är ju trots allt okej att be om hjälp, även om vi i dagens samhälle verkar leva efter meningen "var och en sköter sitt". Ibland kanske inte människor kan hjälpa en så mycket man skulle vilja, och då måste man inse att alla har en gräns, och att andra också har sig själva att tänka på. Det största jobbet måste ju ändå ske inuti en själv. Ingen annan kan göra dig lycklig.

Det låter så fint och enkelt när man skriver ner det såhär. Om du vill att något ska vara annorlunda, förändra det. Simpelt. Men när man försöker inser man kanske att det inte alls var särskilt lätt, och om man faller gång på gång vill man kanske ge upp till slut. Det finns stunder när orken verkligen tryter, och det är oändligt svårt att hålla motivationen uppe. Men om man verkligen vill förändra kommer det ju trots allt att vara värt det i slutändan, även om man faller gång på gång och tvingas ta mentala slag i ansiktet. Vad har man att förlora om man ändå vantrivs med hur det är just nu?

- L