Svenska träffen med Amnesty

 2012-04-22    13:55:24   av:Linda
Igår var en väldigt lång dag, tillsammans med största delen av Vasas Amnestygrupp tog jag tåget ner till Åbo tidigt på morgonen, och bussen kom tillbaka klockan två imorse. Morgonen var kaotisk, och bussresan hem var plågsamt lång och obekväm, men det var det värt. Det var en inspirerande och lärorik träff med föreläsningar och en workshop, och människorna i Åbos Amnestygrupp var great.

 




På morgonen lyssnade vi på en presentation om Amnesty, vad organisationen är, vad den står för, och vad den gör. Mycket var repetition, eftersom jag själv också hållit presentationer om Amnesty för andra, men det dök upp en del nytt och inspirerande ändå. Vi hade också en kort workshop i grupper om olika misslyckanden man kan göra som aktivister, där vi funderade över exempel som vi varit med om och hur man kan göra istället.

På eftermiddagen höll verksamhetsledaren för Amnestys finlänska sektion, Frank Johansson, en föreläsning om det kommande vapenavtal som Amnesty har lobbat för en längre tid (skriver mer om detta i ett annat inlägg). För mig som inte är så insatt i vapenexport sedan tidigare, var det riktigt lärorikt och intressant, och en bra grund för den kampanj som vi kommer att dra angående vapenavtalet senare i år.

Efter att det officiella mötet var slut hängde vi med svenska gruppen i Åbo hos en av deras medlemmar, pratade politik i olika former, åt en jättegod linssoppa och hade det riktigt trevligt. Nu är planen att göra något liknande här i Vasa, möjligtvis till hösten eller nästa vår. Jag ser verkligen fram emot det!

- L
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?