The warning signs were all dismissed or shouted down

 2011-06-27    20:06:48   av:Linda
Nyligen hölls i vårt västra grannland (Sverige) en rättegång mot de två djurrättsaktivister som stigit fram och vittnat om förhållandena på an av de gårdar som blivit filmade under Djurrättsalliansens kampanj "Ett liv som gris". De fick en fällande dom och dagsböter, medan förundersökningen mot den farmägare som anmält dem, och vars gård de filmat, lades ner, trots deras vittnesmål.

Detta visar på vilket ställning rättssystemet tar, vems sida de ställer sig på. I båda fallen handlar det om brott, även om det främst talas om djurrättsaktivisternas olagliga intrång och filmande. Förhållandena på gården Blackstaby gris bröt i många fall emot den svenska djurskyddslagen, men tydligen är det viktigare att få ha sin egendom ifred än att djuren mår bra. Åtminstone av reaktioner och rättssystem att döma.

Vi lär ha det väldigt fritt och jämnlikt i de nordiska länderna, men fortfarande döms människor pga sina politiska åsikter, medan andra som också begått brott går fria, allt i det tysta. Vill vi verkligen ha det så?

Här kan man läsa om Malin(en av de dömda)s tankar kring fallet.

Nedan även en kort video från en tyst manifestation som hölls utanför tingsrätten under rättegången, samt en glad liten snutt om grillning av vegokorv efteråt.


 

- L

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?