Eco-terrorism?

 2011-06-27    20:34:58   av:Linda
Djurrättsaktivister i Spanien har arresterats för så kallad "eko-terrorism", för att ha gjort öppna fritagningar av djur från gårdar. Hur någon kan få dessa aktioner till terrorism kan jag inte förstå. Dessa människor gör sina aktioner i fullt dagsljus, de är inte maskerade, de använder inget våld och de skadar ingen, förutom möjligen ekonomiskt. Det må fortfarande vara en olaglig handling, men någon terrorism är det sannerligen inte frågan om.

Det är intressant hur samhället ständigt försöker göra djurrättsrörelsen till något stort och farligt, ett hot mot människan, när de flesta aktiva inom rörelsen handlar utav stor sympati för både människor och djur.

Här är en video som exempel på en aktion gjord av den organisation vars aktivister har blivit arresterade:



Slutet av videon gör mig så glad. Äntligen får dessa griskultingar se solljuset, nosa med trynet i jorden, leka med varandra, leva det liv de är födda till och det liv de är värda. Det liv vi människor har berövat dem.

Här går att läsa en artikel om händelsen, och i denna artikel finns även länkar till andra sidor rörande detta, samt förslag på hur man kan hjälpa de arresterade aktivisterna och organisationen.

- L
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?