Enkel bananglass

 2010-05-21    19:37:38   av:Linda
I och med mitt överflöd av bananer som borde uppätas bestämde jag mig i veckan för att pröva på ett recept på glass som jag hittat tidigare, och eftersom jag blev positivt överraskad tänkte jag dela med mig av detta.

Tillagningen är väldigt enkel. Man skivar önskad mängd, helst lite övermogna, bananer i skivor och ställer dem i frysen några timmar. Sedan mixar man dem med stavmixer eller i matberedare tillsammans med valfri smaksättning, jag som chokladoholic använde mig av lite kakaopulver och havremjölk. När allting är väl mixat är det bara att lägga upp i en skål och häva i sig.


Min tanke innan jag prövade var att det skulle bli rätt slemmigt, så som bananer blir när man mosar dem, men det blev det inte, utan både konsistensen och smaken var väldigt lik vanlig glass. Det dåliga var dock att den smälte rätt snabbt, så man kan inte sitta och njuta av den väldigt länge. Möjligtvis kan man ställa in den i frysen en liten stund efter att man lagt upp den i skålar också för att unvika detta.

Överlag prima betyg, bra ifall man är sugen på glass en varm sommardag och råkar ha bananer hemma. Nyttigare än köpt glass är den också, för den som föredrar de lite mer hälsosamma alternativen.
Borde även fungera med andra frukter och bär, ifall man blandar med lite mjölk eller yoghurt innan man mixar för att få den där lite krämiga smaken, och bananglassen går ju även den att variera med t.ex. nötter, chokladbitar, vanilj... Bara fantasin sätter gränser!

- L

P.S. Ursäkta den dåliga kvaliteten på bilderna, man vill ju hinna smaka också innan härligheten smälter bort! ;)
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?