Couscoussallad med tofu

 2010-05-28    15:07:09   av:Linda

 

En enkel, snabb och mättande sallad för lata sommardagar. Som vanligt finns det inga exakta mått i min matlagningsvärld, välj mängd enligt tycke och smak!

 

Ingredienser:

 

Marinerad tofu                                               Dressing:
Couscous                                                      1 del äppelcidervinäger
Rödlök                                                           3 delar olja
Gröna ärter                                                   Pizzakrydda
Blomkål                                                         Chilipulver
Paprika                                                          Salt
Morot
Bladsallad
Rucolasallad
Paprikapulver
Chilipulver
Salt


Tillagning:

Skiva tofun i små tärningar. Fräs chili- och paprikakrydda en stund i olja, lägg sedan i tofun och stek ca 10 minuter. Under tiden kan du hacka rödlök, morot, blomkål och paprika i småbitar, samt riva blad- och rucolasalladen i en skål. Koka upp vattnet till couscousen (följ instruktionerna på förpackningen) och låt den svälla en stund. När tofun är färdigstekt blandar du alla ingredienserna i en skål.
Gör en dressing genom att blanda äppelcidervinäger, matolja och kryddor och häll den över salladen. Enjoy!

Ingredienserna är såklart utbytbara ifall det är något man inte gillar eller om man inte har tillgång till alla, jag använde mig bara av det som råkade finnas hemma.

- L
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?