Förbud mot pälsfarmning i Finland

 2010-02-19    13:01:25   av:Linda



På onsdag kväll offentliggjordes smygfilmade bilder från 30 finska pälsfarmer, samt Oikeutta Eläimilles nya kampanj för ett totalförbud av pälsfarmning i Finland.

Finland är en av världens största producenter av päls och finska pälsfarmare skryter om djurens välmående och den höga kvaliteten på uppfödningen. Bilderna visar dock att verkligheten är en helt annan.

Djur på pälsfarmer mår inte bra, och att påstå något annat är att vara ingnorant. Hur skulle djur kunna må bra i en liten (enligt lag 0,5 kvadratmeter för rävar, 0,2 kvadratmeter för minkar) bur med nätbotten, utan möjlighet till arttypiskt beteende? Att många av djuren hålls vid liv trots grova skador gör knappast saken bättre.

Vi behöver inte päls. Det finns idag andra material som håller en varm, och det finns syntetpälsar för den som tycker att det är en vacker detalj på kläder eller väskor.

Pälsfarmning har tidigare förbjudit helt eller delvis i bland annat Sverige, Danmark, Storbritannien, Holland, Schweitz och Krotatien.

Bilderna samt information hittas här, namnlistan för förbud mot pälsfarmning kan man skriva under här eller vid de infobord som hålls i olika städer runt om i Finland (tider för när borden hålls finns på kampanjsidan).

- L

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?