Couscoussallad med tofu
![](http://designadinblogg.blogg.se/starsnstripes/images/2011/calendar-icon_158836584.png)
![](http://designadinblogg.blogg.se/starsnstripes/images/2011/clock-icon_158836100.png)
En enkel, snabb och mättande sallad för lata sommardagar. Som vanligt finns det inga exakta mått i min matlagningsvärld, välj mängd enligt tycke och smak!
Ingredienser:
Marinerad tofu Dressing:
Couscous 1 del äppelcidervinäger
Rödlök 3 delar olja
Gröna ärter Pizzakrydda
Blomkål Chilipulver
Paprika Salt
Morot
Bladsallad
Rucolasallad
Paprikapulver
Chilipulver
Salt
Tillagning:
Skiva tofun i små tärningar. Fräs chili- och paprikakrydda en stund i olja, lägg sedan i tofun och stek ca 10 minuter. Under tiden kan du hacka rödlök, morot, blomkål och paprika i småbitar, samt riva blad- och rucolasalladen i en skål. Koka upp vattnet till couscousen (följ instruktionerna på förpackningen) och låt den svälla en stund. När tofun är färdigstekt blandar du alla ingredienserna i en skål.
Gör en dressing genom att blanda äppelcidervinäger, matolja och kryddor och häll den över salladen. Enjoy!
Ingredienserna är såklart utbytbara ifall det är något man inte gillar eller om man inte har tillgång till alla, jag använde mig bara av det som råkade finnas hemma.
- L